Úvod: Tento recept na veganská míchaná vajíčka z nadrobeného tofu s chutnou zeleninou je ideální pro každého, kdo hledá zdravou a chutnou veganskou snídani. Tofu dokonale nahrazuje klasická vajíčka, přičemž má správnou barvu, strukturu i chuť. Navíc je obohacené o čerstvou zeleninu, takže si během pouhých 15 minut můžete připravit lahodnou a výživnou snídani s vysokým obsahem bílkovin.
Ingredience:
- Rostlinný olej: 2 lžíce
- Červená paprika (malá): 1 ks
- Cibule: 1/2 ks
- Česnek: 1 stroužek
- Tofu (pevné, firm): 500 g
- Margarín (veganský, není nutné): 2 lžíce
- Kurkuma: 1 lžíce
- Lahůdkové droždí: 1 lžíce
- Černá sůl (není nutné): 1/2 lžičky
- Červená cherry rajčata: 150 g
- Sůl a čerstvě namletý pepř
Postup Přípravy:
- Na většině oleje asi 3 minuty restujte na kostičky nakrájenou papriku, cibuli a najemno nasekaný česnek.
- Prsty rozdrobte tofu do pánve a promíchejte ho. Případně přidejte veganský margarín, nechte ho rozpustit a promíchejte, aby obalil tofu drobky.
- Přidejte kurkumu a lahůdkové droždí, a pokud máte, přidejte i černou sůl Kala Namak a opět promíchejte. Restujte asi 10 minut a poté přihoďte na půlky rozkrojená rajčátka. Dochuťte solí a pepřem a restujte ještě 5 minut.
Tento recept je skvělým způsobem, jak si užít veganskou snídani plnou chutí a textur. Černá vulkanická sůl Kala Namak má výraznou chuť po vajíčkách, což dodává tofu autentičtější chuť.