Neděle, 8 prosince

Úvod: Tento recept na veganská míchaná vajíčka z nadrobeného tofu s chutnou zeleninou je ideální pro každého, kdo hledá zdravou a chutnou veganskou snídani. Tofu dokonale nahrazuje klasická vajíčka, přičemž má správnou barvu, strukturu i chuť. Navíc je obohacené o čerstvou zeleninu, takže si během pouhých 15 minut můžete připravit lahodnou a výživnou snídani s vysokým obsahem bílkovin.

Ingredience:

  • Rostlinný olej: 2 lžíce
  • Červená paprika (malá): 1 ks
  • Cibule: 1/2 ks
  • Česnek: 1 stroužek
  • Tofu (pevné, firm): 500 g
  • Margarín (veganský, není nutné): 2 lžíce
  • Kurkuma: 1 lžíce
  • Lahůdkové droždí: 1 lžíce
  • Černá sůl (není nutné): 1/2 lžičky
  • Červená cherry rajčata: 150 g
  • Sůl a čerstvě namletý pepř

Postup Přípravy:

  1. Na většině oleje asi 3 minuty restujte na kostičky nakrájenou papriku, cibuli a najemno nasekaný česnek.
  2. Prsty rozdrobte tofu do pánve a promíchejte ho. Případně přidejte veganský margarín, nechte ho rozpustit a promíchejte, aby obalil tofu drobky.
  3. Přidejte kurkumu a lahůdkové droždí, a pokud máte, přidejte i černou sůl Kala Namak a opět promíchejte. Restujte asi 10 minut a poté přihoďte na půlky rozkrojená rajčátka. Dochuťte solí a pepřem a restujte ještě 5 minut.

Tento recept je skvělým způsobem, jak si užít veganskou snídani plnou chutí a textur. Černá vulkanická sůl Kala Namak má výraznou chuť po vajíčkách, což dodává tofu autentičtější chuť.

Share.

Leave A Reply