Sobota, 7 září

Osvěžte svůj chuťový repertoár s naším receptem na bezlaktózový kokosový dort s lahodným kokosovým krémem. Kombinace kokosu, kakaa a jemného krému vytváří dokonalou sladkou harmonii.

Seznam Ingrediencí (pro jeden korpus do formy Ø 20 cm):

  • 4 vejce (žloutky a bílky odděleně)
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 100 g hladké mouky
  • 80 g cukru
  • 30 g holandského kakaa
  • Špetka soli
  • 1 lžička kypřícího prášku

Ingredience na Kokosový Krém:

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • Želatinový ztužovač šlehačky
  • Bezlaktózové mléko
  • Vanilkový pudink
  • 100 g cukru
  • 200 g strouhaného kokosu

Ozdobení:

  • Jahody, borůvky, máta

Přesný Postup Přípravy:

  1. Příprava Trouby:
    • Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte formu o průměru 20 cm.
  2. Příprava Žloutků:
    • Vejce žloutky promíchejte s cukrem dohladka.
  3. Přidání Oleje:
    • Postupně přidejte kokosový olej a dále mixujte.
  4. Přidání Suchých Ingrediencí:
    • Přidejte mouku, holandské kakao, špetku soli a kypřící prášek. Důkladně promíchejte.
  5. Příprava Sněhu z Bílků:
    • Ve druhé misce ušlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
  6. Skládání Těsta:
    • Postupně přidávejte sníh z bílků k těstovině, opatrně vmíchejte.
  7. Pečení:
    • Těsto vlijte do připravené formy a pečte asi 25–30 minut nebo dokud není hotové.
  8. Příprava Kokosového Krému:
    • Z kokosového mléka a želatinového ztužovače šlehačky připravte krém. Vařte vanilkový pudink s bezlaktózovým mlékem a cukrem. Do vychladlé směsi přidejte strouhaný kokos.
  9. Skládání Dortu:
    • Korpus dortu rozkrojte na dvě části. Mezi ně nanesete část kokosového krému. Zbytek krému použijte na vrchní část dortu.
  10. Ozdobení:
    • Dort ozdobte jahodami, borůvkami a lístky máty.
  11. Chladnutí:
    • Nechte dort ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny nebo přes noc.

Tipy na Servírování:

  • Podávejte dort vychlazený.
  • Můžete přidat vrstvu čokoládové polevy pro extra chuť.
Share.

Leave A Reply