Tento veganský čočkový salát s pistáciovou salsou spojuje bohaté bílkoviny čočky s osvěžující a chutnou pistáciovou salsou. Je plný živých barev, výživný a ideální jako hlavní jídlo nebo příloha.
Seznam Ingrediencí:
- 2 hrnky zelené čočky, uvařené
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
- 1 hrnek čerstvých petrželových lístků, nasekaných
Ingredience pro Pistáciovou Salsu:
- 1/2 hrnku pražených pistácií, nasekaných
- 2 rajčata, nakrájená na malé kousky
- 1/4 hrnku čerstvé máty, nasekané
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Přesný Postup:
- V míse smíchejte uvařené zelené čočky, nakrájené papriky, červenou cibuli a nasekanou petržel.
- V samostatné misce připravte pistáciovou salsu. Smíchejte nakrájené pistácie, rajčata, nasekanou mátu, olivový olej a citronovou šťávu. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř.
- Přidejte pistáciovou salsu do mísy s čočkovým salátem a opatrně promíchejte.
- Podávejte ihned nebo nechte salát odpočinout v lednici, aby se chutě prolily.
Tipy na Servírování: Tento veganský čočkový salát je vynikajícím jídlem pro letní pikniky, grilování nebo jako zdravá a výživná večeře. Můžete ho podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k pečené zelenině.