Čtvrtek, 21 listopadu

Brownies jsou klasická pochoutka, která bohužel často obsahuje pšenici. Ale i ti, kteří dodržují bezlepkovou dietu, si mohou dopřát tento čokoládový požitek. Tento recept na bezlepkové brownies s malinovou omáčkou je snadný na přípravu a výsledkem jsou vláčné, bohaté brownies s lahodně sladkou a kyselou malinovou omáčkou.

Ingredience na brownies:

  • 150 g hořké čokolády (alespoň 70% kakaa)
  • 100 g másla (pokojová teplota)
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 75 g mandlové mouky
  • 25 g kakaového prášku (bez lepku)

Ingredience na malinovou omáčku:

  • 250 g malin
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

  1. Příprava brownies: Troubu předehřejte na 180 °C. Vyložte čtvercovou formu o velikosti cca 20×20 cm pečicím papírem.
  2. V hrnci umístěném nad vodní lázní rozpusťte hořkou čokoládu a máslo za stálého míchání. Nechte trochu vychladnout.
  3. V míse vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem, vanilkovým extraktem a špetkou soli do světlé a nadýchané pěny.
  4. Do vaječné směsi opatrně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem.
  5. V samostatné misce smíchejte mandlovou mouku a kakaový prášek. poté je postupně zapracujte do čokoládové směsi.
  6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 18-20 minut. Brownies by měly být po stranách pevné, ale střed by měl být ještě trochu vláčný.
  7. Příprava malinové omáčky: V mixéru rozmixujte maliny s medem a citronovou šťávou dohladka. Omáčku můžete propasírovat přes sítko, abyste se zbavili zrníček.
  8. Nechte brownies vychladnout a poté je nakrájejte na kostky. Podávejte s malinovou omáčkou.

Tipy:

  • Můžete přidat nasekané pekanové ořechy nebo mandle do těsta pro extra křupavost.
  • Pokud nemáte rádi maliny, můžete je nahradit jiným ovocem, například borůvkami nebo jahodami.
  • Brownies můžete ozdobit troškou moučkového cukru nebo šlehačkou (bez lepku).
Share.

Leave A Reply