Podzimní salát s růžičkovou kapustou představuje dokonalou kombinaci chutí a textur, která obohatí váš jídelníček během chladnějších měsíců. Tento recept, který si můžete vychutnat kdykoliv, nejen že je zdravý, ale díky přidání pečené zeleniny a krémové zálivky je i neobyčejně chutný. Ideální pro ty, kteří milují spojení zeleniny a ovoce v salátech a hledají něco netradičního a výjimečného.
Suroviny:
- Na salát:
- 120 g čerstvého baby špenátu
- 1 sladká zralá hruška
- Velká hrst borůvek
- Velká hrst kešu oříšků
- Velká hrst sušených brusinek
- Hrst čerstvé hladkolisté petrželky
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Na pečenou zeleninu:
- 15 menších brambor typu Grenaille
- 500 g růžičkové kapusty
- 1 větší červená cibule
- 1 větší lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Na zálivku:
- 100 g zakysané smetany (nebo bílého jogurtu)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- 1 menší stroužek česneku
- Nasekaná čerstvá hladkolistá petrželka
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Brambory omyjte a rozkrájejte. Kapustičky očistěte a rozkrájejte na poloviny.
- V míse smíchejte brambory, kapustičky, med, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte a přemístěte do pekáče. Pečte 30 minut.
- Pro zálivku smíchejte všechny ingredience a podle potřeby nařeďte vodou.
- Nakrájejte hrušku na kostičky a nasekejte petrželku nahrubo.
- Pečenou zeleninu lehce vychlaďte a smíchejte se špenátem, hruškou, borůvkami, brusinkami a oříšky.
- Přelijte připravenou zálivkou a podávejte.