Čtvrtek, 21 listopadu

Podzimní salát s růžičkovou kapustou představuje dokonalou kombinaci chutí a textur, která obohatí váš jídelníček během chladnějších měsíců. Tento recept, který si můžete vychutnat kdykoliv, nejen že je zdravý, ale díky přidání pečené zeleniny a krémové zálivky je i neobyčejně chutný. Ideální pro ty, kteří milují spojení zeleniny a ovoce v salátech a hledají něco netradičního a výjimečného.

Suroviny:

  • Na salát:
    • 120 g čerstvého baby špenátu
    • 1 sladká zralá hruška
    • Velká hrst borůvek
    • Velká hrst kešu oříšků
    • Velká hrst sušených brusinek
    • Hrst čerstvé hladkolisté petrželky
    • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Na pečenou zeleninu:
    • 15 menších brambor typu Grenaille
    • 500 g růžičkové kapusty
    • 1 větší červená cibule
    • 1 větší lžíce medu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Na zálivku:
    • 100 g zakysané smetany (nebo bílého jogurtu)
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce Worcesterové omáčky
    • 1 menší stroužek česneku
    • Nasekaná čerstvá hladkolistá petrželka
    • Sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Brambory omyjte a rozkrájejte. Kapustičky očistěte a rozkrájejte na poloviny.
  2. V míse smíchejte brambory, kapustičky, med, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte a přemístěte do pekáče. Pečte 30 minut.
  3. Pro zálivku smíchejte všechny ingredience a podle potřeby nařeďte vodou.
  4. Nakrájejte hrušku na kostičky a nasekejte petrželku nahrubo.
  5. Pečenou zeleninu lehce vychlaďte a smíchejte se špenátem, hruškou, borůvkami, brusinkami a oříšky.
  6. Přelijte připravenou zálivkou a podávejte.
Share.

Leave A Reply