Čtvrtek, 21 listopadu

Zimní krupicová kaše s jablky a skořicovým máslem je dokonalým způsobem, jak začít den s chutí a teplem. Tato jednoduchá a zároveň bohatě aromatická kaše spojuje jemné krupice, osvěžující jablka a skořicové máslo, což vytváří neodolatelnou kombinaci chutí a vůní, která vás hřeje zevnitř a navodí vám pocit útulného komfortu.

Proč právě zimní krupicová kaše s jablky a skořicovým máslem?

Zimní krupicová kaše s jablky a skořicovým máslem není jen snídaní, je to malý rituál, který vás připraví na den plný energie a dobré nálady. Krupice poskytují dlouhotrvající sytost, jablka dodávají svěžest a skořicové máslo přidává do kaše hřejivou kořeněnou chuť, která vás zahřeje i na nejchladnější rána.

Ingredience:

  • 1 šálek krupic
  • 2 a 1/2 šálku vody
  • 2 středně velká jablka, oloupaná, zbavená jader a nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • Špetka soli
  • Kousek skořice na ozdobení (volitelné)
  • Nastrouhaný muškátový oříšek na ozdobení (volitelné)

Postup:

  1. V hrnci přiveďte vodu k varu a postupně přidejte krupice za stálého míchání.
  2. Vařte krupice na mírném ohni asi 5-7 minut nebo do měkkosti za občasného míchání.
  3. Mezitím ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním ohni.
  4. Přidejte nakrájená jablka a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  5. Přidejte mletou skořici, med nebo javorový sirup a špetku soli. Promíchejte a nechte chvíli vařit.
  6. Jakmile jsou krupice uvařené a jablka připravená, smíchejte obě směsi dohromady.
  7. Pokud je kaše příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
  8. Hotovou kaši přendejte do mísy a ozdobte kouskem skořice a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Share.

Leave A Reply