Zimní krupicová kaše s jablky a skořicovým máslem je dokonalým způsobem, jak začít den s chutí a teplem. Tato jednoduchá a zároveň bohatě aromatická kaše spojuje jemné krupice, osvěžující jablka a skořicové máslo, což vytváří neodolatelnou kombinaci chutí a vůní, která vás hřeje zevnitř a navodí vám pocit útulného komfortu.
Proč právě zimní krupicová kaše s jablky a skořicovým máslem?
Zimní krupicová kaše s jablky a skořicovým máslem není jen snídaní, je to malý rituál, který vás připraví na den plný energie a dobré nálady. Krupice poskytují dlouhotrvající sytost, jablka dodávají svěžest a skořicové máslo přidává do kaše hřejivou kořeněnou chuť, která vás zahřeje i na nejchladnější rána.
Ingredience:
- 1 šálek krupic
- 2 a 1/2 šálku vody
- 2 středně velká jablka, oloupaná, zbavená jader a nakrájená na kostičky
- 2 lžíce másla
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
- Špetka soli
- Kousek skořice na ozdobení (volitelné)
- Nastrouhaný muškátový oříšek na ozdobení (volitelné)
Postup:
- V hrnci přiveďte vodu k varu a postupně přidejte krupice za stálého míchání.
- Vařte krupice na mírném ohni asi 5-7 minut nebo do měkkosti za občasného míchání.
- Mezitím ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním ohni.
- Přidejte nakrájená jablka a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte mletou skořici, med nebo javorový sirup a špetku soli. Promíchejte a nechte chvíli vařit.
- Jakmile jsou krupice uvařené a jablka připravená, smíchejte obě směsi dohromady.
- Pokud je kaše příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Hotovou kaši přendejte do mísy a ozdobte kouskem skořice a nastrouhaným muškátovým oříškem.