Neděle, 24 listopadu

Kuskusový salát s tuňákem a zeleninou je rychlý, osvěžující a plný lahodných chutí. Tento recept přináší skvělou kombinaci lehkosti, bílkovin z tuňáka a svěžesti z pestrobarevné zeleniny.

Seznam Ingrediencí:

  • 1 hrnek kuskusu
  • 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji, odkapaná
  • 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 okurka, nakrájená na malé kostičky
  • 1/2 červené cibule, jemně nakrájená
  • 1/4 hrnku nasekané petržele
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Přesný Postup:

  1. Připravte kuskus podle pokynů na obalu. Nechte ho vychladnout.
  2. Ve velké míse smíchejte kuskus, odkapaný tuňák, nakrájené papriky, okurku, cibuli a petržel.
  3. Ve skleničce smíchejte šťávu z citronu, olivový olej, sůl a pepř. Ochutnejte a případně přidejte koření podle chuti.
  4. Nalijte dressink přes kuskusovou směs a opatrně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  5. Podávejte ihned nebo nechte salát odpočinout v lednici, aby se chutě prolnuly.

Tipy na Servírování: Tento kuskusový salát s tuňákem je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Můžete ho podávat teplý nebo studený. Pokud chcete přidat další vrstvu chutí, zkuste přidat nastrouhaný sýr feta nebo olivy.

Share.

Leave A Reply