Kuskusový salát s tuňákem a zeleninou je rychlý, osvěžující a plný lahodných chutí. Tento recept přináší skvělou kombinaci lehkosti, bílkovin z tuňáka a svěžesti z pestrobarevné zeleniny.
Seznam Ingrediencí:
- 1 hrnek kuskusu
- 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji, odkapaná
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 okurka, nakrájená na malé kostičky
- 1/2 červené cibule, jemně nakrájená
- 1/4 hrnku nasekané petržele
- Šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Přesný Postup:
- Připravte kuskus podle pokynů na obalu. Nechte ho vychladnout.
- Ve velké míse smíchejte kuskus, odkapaný tuňák, nakrájené papriky, okurku, cibuli a petržel.
- Ve skleničce smíchejte šťávu z citronu, olivový olej, sůl a pepř. Ochutnejte a případně přidejte koření podle chuti.
- Nalijte dressink přes kuskusovou směs a opatrně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Podávejte ihned nebo nechte salát odpočinout v lednici, aby se chutě prolnuly.
Tipy na Servírování: Tento kuskusový salát s tuňákem je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Můžete ho podávat teplý nebo studený. Pokud chcete přidat další vrstvu chutí, zkuste přidat nastrouhaný sýr feta nebo olivy.