Čtvrtek, 21 listopadu

Vajíčka patří k základním potravinám a pomazánka z nich je neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Tento recept na jarní vajíčkovou pomazánku s bylinkami a ředkvičkami přináší svěží a chutný restart klasické pomazánky. Je to ideální využití čerstvých jarních surovin a lahodná náplň do jednohubek či baget.

Ingredience:

  • 4 vejce uvařené natvrdo
  • 1 tvarůžkový sýr (nebo 100 g tvarohu)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce majonézy (volitelně)
  • 1 svazek jarní cibulky, nakrájený na jemno
  • 3 ředkvičky, nastrouhané nahrubo
  • 1 hrst čerstvého kopru, nasekaného
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Uvařte vejce natvrdo. Poté je oloupejte a nasekejte nahrubo.
  2. V misce smíchejte tvarůžkový sýr (nebo tvaroh) s máslem a majonézou (pokud používáte).
  3. Přidejte nasekaná vejce, jarní cibulku, nastrouhané ředkvičky, kopr a citronovou šťávu.
  4. Směs důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  5. Dochutnejte solí a pepřem podle své chuti.

Tipy:

  • Pro jemnější pomazánku můžete vejce a tvarůžkový sýr (nebo tvaroh) rozmixovat ponorným mixérem.
  • Místo kopru můžete použit jiné čerstvé bylinky, jako je pažitka, petrželka nebo kerblík.
  • Pokud chcete pikantnější pomazánku, přidejte špetku chilli papriček.
  • Pomazánku ozdobte nasekanými bylinkami nebo plátky ředkviček.
  • Jarní vajíčkovou pomazánku můžete servírovat s pečivem (jednohubky, toasty, bagety) nebo s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply