Pátek, 18 října

Celerová pomazánka s mrkví je lehký a osvěžující dip plný zeleninových chutí, který skvěle ladí s hřejivým chlebem nebo jako dip pro zdravé občerstvení.

Seznam Ingrediencí:

  • 1 středně velký celer (oloupaný a nakrájený na menší kousky)
  • 2 středně velké mrkve (oloupané a nakrájené na menší kousky)
  • 1/4 šálku jemně nasekané petržele
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Přesný Postup:

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu. Přidejte nakrájený celer a mrkev a vařte, dokud nejsou měkké (asi 10-15 minut).
  2. Odceděné celerové a mrkvové kousky dejte do mixéru nebo food processoru.
  3. Přidejte jemně nasekanou petržel, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a olivový olej.
  4. Mixujte dohladka až do vytvoření krémové konzistence.
  5. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Přendejte do misky a podávejte chlazené.

Tipy na Servírování: Tuto celerovou pomazánku s mrkví podávejte s kousky čerstvé zeleniny (např., okurka, paprika) nebo s křupavým chlebem. Ideální jako lehký a zdravý dip pro oslavu chutí zeleniny.

Share.

Leave A Reply