Pátek, 18 října

Tato krémová pórková polévka spojuje jemnost pórku s krémovou strukturou brambor. Je to ideální volba pro ty, kdo milují hladké a lahodné polévky s bohatou chutí zeleniny.

Seznam Ingrediencí:

  • 3 póry (části bílé a světlezelené části, nasekané)
  • 2 brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • Čerstvý kopr nebo pažitka (nasekané na ozdobu)

Přesný Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli, česnek, pórek a brambory. Restujte, dokud zelenina nezměkne a cibule nezezlátne.
  2. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte, dokud brambory nejsou měkké.
  3. Smaženou směs rozmixujte na hladkou konzistenci pomocí mixéru.
  4. Vraťte mixovanou směs do hrnce, přidejte smetanu na vaření a dobře promíchejte.
  5. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Podávejte polévku posypanou čerstvým koprem nebo pažitkou.

Tipy na Servírování: Tuto polévku můžete posypat strouhaným sýrem nebo přidat křupavé croutony na vrchol. Podávejte v teplých polévkových miskách pro maximální pohodu.

Share.

Leave A Reply