Čtvrtek, 21 listopadu

Pokud máte chuť na něco netradičního a zároveň zdravého, tvarohové noky s dýňovou omáčkou jsou skvělou volbou. Tento recept kombinuje jemné tvarohové těsto s bohatou a krémovou dýňovou omáčkou, která je dokonale doplněna čerstvou šalvějí a parmezánem. Ačkoliv může příprava tohoto jídla na první pohled vypadat složitě, není se čeho obávat. I méně zkušení kuchaři se s tímto receptem snadno vypořádají a výsledek stojí za to.

Na noky budete potřebovat:

  • 120 g hladké mouky + 20 g na pomoučení
  • 80 g jemného odtučněného tvarohu
  • 1 vejce
  • ½ ČL soli

Na omáčku budete potřebovat:

  • 200 g dýňového pyré (pokud nemáte hotové, můžete si ho připravit dle návodu níže)
  • 100 ml polotučného mléka
  • 50 g parmezánu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL olivového oleje
  • Hrst čerstvé šalvěje
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

Na podávání:

  • 5 g parmezánu
  • Čerstvá šalvěj podle chuti

Postup:

  1. Dýňové pyré: Pokud nemáte hotové, dýni hokaido rozřízněte, vydlabejte semínka, položte na plech slupkou nahoru a pečte na 180 °C do měkka (30–45 minut). Po upečení oloupejte a dužinu rozmixujte.
  2. Tvarohové noky: Mouku smíchejte se solí, přidejte tvaroh, vejce a zpracujte v hladké těsto. Vytvořte z něj válečky, které rozkrájíte na kousky a vařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch.
  3. Dýňová omáčka: Na oleji restujte česnek, přidejte dýňové pyré a mléko, vařte a přimíchejte parmezán, šalvěj, sůl a pepř. Po rozpuštění sýra přidejte uvařené noky.
  4. Podávání: Hotové noky s omáčkou naservírujte na talíř, posypte parmezánem a šalvějí.

Tento pokrm je perfektní kombinací krémové omáčky, měkkých noků a aromatické šalvěje s parmezánem, která zasytí a uspokojí chuťové pohárky.

Share.

Leave A Reply