Pátek, 18 října

Thajské zelené kari s kuřecím masem je aromatické a bohatě kořeněné jídlo, které je jedním z pilířů thajské kuchyně. Toto kari kombinuje pikantní a svěží chutě zeleného kari pasty s jemností kokosového mléka a chutí kuřecího masa. Je to ideální pokrm pro milovníky pikantních a exotických chutí. Přestože existuje mnoho variant, základem je vždy dobrá zelená kari pasta, která je klíčem k autentické chuti.

Ingredience:

  1. 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  2. 2 lžíce oleje (nejlépe kokosového)
  3. 3-4 lžíce zelené kari pasty
  4. 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
  5. 1 šálek zelené zeleniny (např. zelené fazolky, cuketa, brokolice)
  6. 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  7. 1 malá cibule, nakrájená
  8. 1-2 lžíce rybí omáčky (podle chuti)
  9. 1 lžíce hnědého cukru (nebo palmového cukru)
  10. Šťáva z 1 limetky
  11. Čerstvá bazalka nebo koriandr pro ozdobu
  12. Slouží se s vařenou jasmínovou nebo basmati rýží

Postup:

  1. V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte zelenou kari pastu. Restujte asi 1 minutu, než se uvolní aroma.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud nebude ze všech stran bílé.
  3. Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu, červenou papriku a cibuli. Vařte na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne.
  5. Ochutnejte rybí omáčkou a hnědým cukrem. Přizpůsobte podle chuti.
  6. Před podáváním vmíchejte limetkovou šťávu a posypte čerstvou bazalkou nebo koriandrem.

Servírování: Podávejte teplé, spolu s vařenou jasmínovou nebo basmati rýží.

Share.

Leave A Reply