Představujeme vám recept na delikátní a nutričně vyvážené těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou. Tento pokrm je ideální pro ty, kteří hledají rychlou, zdravou a chutnou alternativu pro své obědy nebo večeře. Díky nízkému obsahu kalorií a vysokému obsahu bílkovin je tento recept skvělou volbou pro každého, kdo se snaží jíst zdravě nebo dokonce dodržuje low-carb stravování.
Ingredience
- 385 g (1 balení) Fettucciny
- 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 250 g pasírovaných rajčat
- 50 g barevných cherry rajčat
- Olivový olej ve spreji
- Koření: pepř, sušený česnek, sušená cibule, bazalka
- Čerstvé bylinky (např. řeřichová nať)
Postup přípravy
- Příprava tuňáka:
- Ve spreji rozstříkněte trochu olivového oleje na pánev.
- Tuňáka ve vlastní šťávě sceďte a restujte na pánvi společně s kořením (sušený česnek, sušená cibule, pepř, bazalka).
- Přidání rajčatové omáčky:
- Po propojení chutí přidejte pasírovaná rajčata a nechte chvíli prohřát.
- Příprava těstovin:
- BIO ZERO Fettucine propláchněte pod teplou vodou a promíchejte je v pánvi s rajčatovou omáčkou a tuňákem.
- Vše spolu krátce povařte, aby se chutě propojily.
- Dokončení:
- Hotové těstoviny podávejte dozdobené nakrájenými cherry rajčátky a libovolnými bylinkami, například řeřichovou natí.