Pátek, 18 října

Ingredience:

  • 150 g filet z lososa
  • 150 g filet z okouna nilského
  • 12 ks tygřích krevet, očištěných
  • 1 střední cuketa, nakrájená na kostky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostky
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na kousky
  • Několik snítek čerstvého rozmarýnu a tymiánu
  • Olivový olej extra panenský
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Šťáva z 1 citronu

Postup:

  1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  2. Rybí filé a krevety osušte papírovou utěrkou, lehce osolte a opepřete.
  3. Na kovové nebo dřevěné špízy (dřevěné špízy předem namočte do vody) střídavě napichujte rybí maso, krevety, kousky cukety, papriky a cibule. Mezi jednotlivé kousky nechte malý prostor, aby se vše dobře propeklo.
  4. Špízy potřete olivovým olejem a posypte nasekanými čerstvými bylinkami.
  5. Grilujte špízy asi 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud ryba a krevety nebudou plně uvařené a zelenina lehce křupavá.
  6. Hotové špízy pokapejte citronovou šťávou a ihned podávejte.
Share.

Leave A Reply