Ingredience:
- 150 g filet z lososa
- 150 g filet z okouna nilského
- 12 ks tygřích krevet, očištěných
- 1 střední cuketa, nakrájená na kostky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na kostky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na kousky
- Několik snítek čerstvého rozmarýnu a tymiánu
- Olivový olej extra panenský
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Šťáva z 1 citronu
Postup:
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Rybí filé a krevety osušte papírovou utěrkou, lehce osolte a opepřete.
- Na kovové nebo dřevěné špízy (dřevěné špízy předem namočte do vody) střídavě napichujte rybí maso, krevety, kousky cukety, papriky a cibule. Mezi jednotlivé kousky nechte malý prostor, aby se vše dobře propeklo.
- Špízy potřete olivovým olejem a posypte nasekanými čerstvými bylinkami.
- Grilujte špízy asi 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud ryba a krevety nebudou plně uvařené a zelenina lehce křupavá.
- Hotové špízy pokapejte citronovou šťávou a ihned podávejte.