Čtvrtek, 21 listopadu

Hledáte rychlý a zdravý recept na večeři, který je zároveň lehký na žaludek? Vyzkoušejte tyto pečené brambory s restovanou zeleninou a riccottou! Kombinace pečených brambor, barevné restované zeleniny a krémové ricotty vytvoří skvělou večeři, která vás zasytí a potěší.

Ingredience:

  • 2 velké brambory
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1/2 cukety, nakrájené na kostičky
  • 1/2 červené papriky, nakrájené na kostičky
  • 1/4 červené cibule, nakrájené na kostičky
  • 1 hrstka cherry rajčátek, překrojených na poloviny
  • 1 stroužek česneku, nasekaný (volitelně)
  • 150 g ricotty
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Brambory: Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory omyjte, propíchněte vidličkou a pečte v troubě doměkka, zhruba 40-50 minut.
  2. Restovaná zelenina: Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou zeleninu (cuketa, paprika, cibule, česnek – pokud používáte) a restujte ji doměkka, asi 5-7 minut. Osolte a opepřete dle chuti.
  3. Servírování: Upečené brambory rozkrojte podélně a mírně načechrejte vidličkou. Naplňte je restovanou zeleninou.
  4. Ricottu smíchejte s nasekanou bazalkou, solí a pepřem.
  5. Na brambory s restovanou zeleninou rozdělte ricottovou směs.

Tipy:

  • Můžete přidat i další zeleninu podle sezóny, například brokolici, hrášek nebo kukuřici.
  • Pro veganskou verzi nahraďte ricottu avokádovým krémem nebo tofu s bylinkami.
  • Můžete brambory péct i na grilu, pokud máte k dispozici gril.
  • Brambory můžete před pečením potřít olivovým olejem a posypat kořením, například rozmarýnem nebo tymiánem.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply