Úterý, 3 prosince

Houby jsou v kuchyni oblíbenou surovinou po tisíce let. Již ve starověkém Římě byly houby považovány za lahodný a zdravý pokrm. V některých kulturách byly dokonce považovány za dar bohů a měly léčivé účinky.

Seznam Ingrediencí:

  • 250 g tagliatelle
  • 200 g hub (žampiony doporučujeme pro jejich neutrální chuť)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (utlučené)
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 čajové lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíce bujónu
  • 200 ml 12% smetany
  • Sušený česnek
  • Sušená cibule
  • Sůl podle chuti

Postup:

  1. Vařte tagliatelle podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Sceďte a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozpalte máslo a osmažte na něm nasekanou cibuli do zlatova.
  3. Přidejte utlučený česnek a krátce osmažte, dokud nezačne vonět.
  4. Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte do měkka.
  5. Nalijte smetanu, přidejte dijonskou hořčici a bujón. Osmahněte do zhoustnutí omáčky.
  6. Přidejte vařené tagliatelle do omáčky a promíchejte.
  7. Přisypeme sušený česnek, sušenou cibuli a dochutíme solí podle chuti.

Tipy na Servírování: Podávejte s čerstvě nasekanou petrželí nebo bazalkou. Posypte parmazánem pro extra lahodnou chuť.

Share.

Leave A Reply