Houby jsou v kuchyni oblíbenou surovinou po tisíce let. Již ve starověkém Římě byly houby považovány za lahodný a zdravý pokrm. V některých kulturách byly dokonce považovány za dar bohů a měly léčivé účinky.
Seznam Ingrediencí:
- 250 g tagliatelle
- 200 g hub (žampiony doporučujeme pro jejich neutrální chuť)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utlučené)
- 1 lžíce másla
- 1/2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíce bujónu
- 200 ml 12% smetany
- Sušený česnek
- Sušená cibule
- Sůl podle chuti
Postup:
- Vařte tagliatelle podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Sceďte a nechte stranou.
- Na pánvi rozpalte máslo a osmažte na něm nasekanou cibuli do zlatova.
- Přidejte utlučený česnek a krátce osmažte, dokud nezačne vonět.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte do měkka.
- Nalijte smetanu, přidejte dijonskou hořčici a bujón. Osmahněte do zhoustnutí omáčky.
- Přidejte vařené tagliatelle do omáčky a promíchejte.
- Přisypeme sušený česnek, sušenou cibuli a dochutíme solí podle chuti.
Tipy na Servírování: Podávejte s čerstvě nasekanou petrželí nebo bazalkou. Posypte parmazánem pro extra lahodnou chuť.