Čtvrtek, 21 listopadu

V létě toužíme po lehkých, osvěžujících a zároveň výživných pokrmech, které nás nezatíží, ale naopak dodají energii. Grilovaný losos s avokádovým salátem je přesně takovým jídlem. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, výsledek však ohromí každého milovníka zdravé kuchyně. Tento recept kombinuje jemně grilované kousky lososa s krémovým avokádovým salátem, který osvěží a zasytí.

Ingredience:

  • 4 filety lososa (po 150 g)
  • 2 zralá avokáda
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného
  • Šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 10 cherry rajčátek, rozpůlených
  • 1 lžíce bílého vinného octa

Postup:

  1. Příprava lososa: Lososové filety osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Nechte je odpočinout na chvíli při pokojové teplotě.
  2. Grilování lososa: Předehřejte gril na střední teplotu. Losos grilujte 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud není kůže křupavá a maso šťavnaté.
  3. Příprava salátu: Avokádo nakrájejte na kostičky a smíchejte v míse s červenou cibulí, cherry rajčátky, koriandrem a šťávou z limetky. Osolte, opepřete a zakápněte vinným octem.
  4. Servírování: Na talíře rozložte avokádový salát a na něj položte grilované filety lososa. Pokrm můžete dozdobit čerstvým koriandrem.

Share.

Leave A Reply