Carpaccio, pojmenované po italském malíři Vittoriu Carpacciovi, je elegantní pokrm z tenkých plátků masa. Toto recept na hovězí carpaccio zdůrazňuje jemnost masa, doplněné pikantními kaparami a bohatostí parmazánu.
Seznam Ingrediencí:
- 200 g hovězího masa (velmi tence nakrájené)
- 50 g parmazánu (tence strouhaný)
- 2 lžíce kapary
- Rukola (na podávání)
- Olivový olej
- Citronová šťáva
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Přesný Postup:
- Rozprostřete tenké plátky hovězího masa na servírovacím talíři.
- Posypte strouhaným parmazánem a kaparami přes maso.
- Na plátky masa pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Ostrou zálivku můžete dozdobit rukolou.
- Ochutnejte sůl a čerstvě mletým černým pepřem.
Tipy na Servírování: Servírujte carpaccio na chlebových krutónech nebo s plátky čerstvé bagety. Doplněte sklenkou lehkého vína, ideálně prosecca nebo chardonnay.