Pátek, 18 října

Carpaccio, pojmenované po italském malíři Vittoriu Carpacciovi, je elegantní pokrm z tenkých plátků masa. Toto recept na hovězí carpaccio zdůrazňuje jemnost masa, doplněné pikantními kaparami a bohatostí parmazánu.

Seznam Ingrediencí:

  • 200 g hovězího masa (velmi tence nakrájené)
  • 50 g parmazánu (tence strouhaný)
  • 2 lžíce kapary
  • Rukola (na podávání)
  • Olivový olej
  • Citronová šťáva
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Přesný Postup:

  1. Rozprostřete tenké plátky hovězího masa na servírovacím talíři.
  2. Posypte strouhaným parmazánem a kaparami přes maso.
  3. Na plátky masa pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou.
  4. Ostrou zálivku můžete dozdobit rukolou.
  5. Ochutnejte sůl a čerstvě mletým černým pepřem.

Tipy na Servírování: Servírujte carpaccio na chlebových krutónech nebo s plátky čerstvé bagety. Doplněte sklenkou lehkého vína, ideálně prosecca nebo chardonnay.

Share.

Leave A Reply