Čtvrtek, 21 listopadu

Proteinové těstoviny s houbovou omáčkou jsou ideálním receptem pro ty, kteří hledají nutričně vyvážený oběd či večeři s vysokým obsahem bílkovin. Tento jednoduchý a rychlý recept je vhodný i pro vegetariány a díky kombinaci těstovin, smetanové omáčky a žampionů se stane oblíbenou volbou pro každého milovníka těstovin.

Budete potřebovat:

  • 250 g žampionů
  • 200 g proteinových těstovin
  • 200 ml 10% smetany
  • 10 g parmezánu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1 PL olivového oleje
  • Hrst petrželové natě + trocha na podávání
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

Postup:

  1. Uvaření těstovin: Proteinové těstoviny si uvařte doměkka podle návodu na obalu.
  2. Příprava omáčky: Na olivovém oleji necháme rozvonět nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek, přidáme žampiony nakrájené na plátky a restujeme, dokud nepustí vodu.
  3. Dochucení omáčky: Přilijeme k žampionům smetanu, dochutíme sójovou omáčkou a mletým pepřem a vše společně prohřejeme.
  4. Dokončení omáčky: Na závěr do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželovou nať, sůl podle chuti a uvařené těstoviny.
  5. Servírování: Hotové těstoviny s omáčkou posypeme zbývající petrželovou natí a parmezánem a můžeme podávat.

Tento recept je dokonalou kombinací lahodné chuti, podmanivé vůně a pořádné nálože bílkovin. Ať už hledáte rychlý večerní oběd nebo večeři, proteinové těstoviny s houbovou omáčkou jsou vynikající volbou.

Share.

Leave A Reply