Proteinové těstoviny s houbovou omáčkou jsou ideálním receptem pro ty, kteří hledají nutričně vyvážený oběd či večeři s vysokým obsahem bílkovin. Tento jednoduchý a rychlý recept je vhodný i pro vegetariány a díky kombinaci těstovin, smetanové omáčky a žampionů se stane oblíbenou volbou pro každého milovníka těstovin.
Budete potřebovat:
- 250 g žampionů
- 200 g proteinových těstovin
- 200 ml 10% smetany
- 10 g parmezánu
- 4 stroužky česneku
- 2 PL sójové omáčky
- 1 PL olivového oleje
- Hrst petrželové natě + trocha na podávání
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup:
- Uvaření těstovin: Proteinové těstoviny si uvařte doměkka podle návodu na obalu.
- Příprava omáčky: Na olivovém oleji necháme rozvonět nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek, přidáme žampiony nakrájené na plátky a restujeme, dokud nepustí vodu.
- Dochucení omáčky: Přilijeme k žampionům smetanu, dochutíme sójovou omáčkou a mletým pepřem a vše společně prohřejeme.
- Dokončení omáčky: Na závěr do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželovou nať, sůl podle chuti a uvařené těstoviny.
- Servírování: Hotové těstoviny s omáčkou posypeme zbývající petrželovou natí a parmezánem a můžeme podávat.
Tento recept je dokonalou kombinací lahodné chuti, podmanivé vůně a pořádné nálože bílkovin. Ať už hledáte rychlý večerní oběd nebo večeři, proteinové těstoviny s houbovou omáčkou jsou vynikající volbou.