Celerová pomazánka s mrkví je lehký a osvěžující dip plný zeleninových chutí, který skvěle ladí s hřejivým chlebem nebo jako dip pro zdravé občerstvení.
Seznam Ingrediencí:
- 1 středně velký celer (oloupaný a nakrájený na menší kousky)
- 2 středně velké mrkve (oloupané a nakrájené na menší kousky)
- 1/4 šálku jemně nasekané petržele
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Přesný Postup:
- V hrnci přiveďte k varu vodu. Přidejte nakrájený celer a mrkev a vařte, dokud nejsou měkké (asi 10-15 minut).
- Odceděné celerové a mrkvové kousky dejte do mixéru nebo food processoru.
- Přidejte jemně nasekanou petržel, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a olivový olej.
- Mixujte dohladka až do vytvoření krémové konzistence.
- Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Přendejte do misky a podávejte chlazené.
Tipy na Servírování: Tuto celerovou pomazánku s mrkví podávejte s kousky čerstvé zeleniny (např., okurka, paprika) nebo s křupavým chlebem. Ideální jako lehký a zdravý dip pro oslavu chutí zeleniny.