Neděle, 8 prosince

Dýňové rizoto je nejen chutné, ale i zdravé jídlo plné vitamínů. Tato veganská verze přináší krémovou texturu a bohatou chuť dýně, která se skvěle kombinuje s aromatickým rýžovým základem. Recept osloví ty, kteří hledají výživnou a chutnou veganskou alternativu k tradičnímu rizotu.

Seznam ingrediencí:

  • 1 šálek arborio rýže
  • 2 šálky dýně (např. hokkaido nebo butternut), nakrájené na kostičky
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • Olivový olej
  • 1/2 šálku kokosového mléka
  • Čerstvý tymián, nasekaný
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Na podávání: čerstvý petržel a strouhaný veganský parmezán

Postup přípravy:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte arborio rýži a poduste, dokud se rýže nestane skleněnou.
  3. Přidejte víno a nechte jej vyvařit.
  4. Přidejte dýni, utřený česnek a nasekaný tymián. Míchejte a poduste krátce.
  5. Postupně přidávejte zeleninový vývar lžíce po lžíci, občas míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar.
  6. Jakmile je rýže měkká, přidejte kokosové mléko. Míchejte a vařte do té doby, dokud není rizoto krémové.
  7. Osolte a opepřete dle chuti.
  8. Podávejte posypané čerstvým petrželem a strouhaným veganským parmezánem.

Tipy na servírování:

Podávejte rizoto horké a ozdobte ho dalším čerstvým tymiánem. Doporučujeme podávat s čerstvým pečivem.

Share.

1 komentář

  1. Pingback: Špagety s Tempehem a Rajčatovou Omáčkou - Recepty zdarma

Leave A Reply