Neděle, 8 prosince

Tofu steak nabízí lahodnou veganskou alternativu k tradičním masovým pokrmům. Kombinace křupavého obalu a měkkého vnitřku tofu výborně ladí s pikantní pepřovou omáčkou, čímž vzniká chutné jídlo pro milovníky rostlinné stravy.

Seznam ingrediencí:

  • 1 balení extra tuhého tofu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu nebo agávového sirupu
  • 1 lžička černého mletého pepře
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Postup přípravy:

  1. Tofu dobře odkapte a osušte papírovým ubrouskem. Následně nakrájejte na steaky o tloušťce přibližně 1 cm.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku, olivový olej, med (nebo agávový sirup), mletý pepř a nasekaný česnek.
  3. Vložte tofu steaky do marinády a nechte je odpočívat alespoň 30 minut, ideálně v lednici.
  4. Rozehřejte grill nebo grilovací pánev na střední teplotu.
  5. Grilujte tofu steaky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
  6. Hotové steaky podávejte posypané čerstvou petrželí a doplněné případně omáčkou z marinády.

Tipy na servírování:

Podávejte tofu steaky s restovaným zeleninovým salátem nebo plátky avokáda. Jako příloha se hodí i quinoa nebo plátek čerstvého chleba.

Share.

Leave A Reply