Objevte kouzlo vegetariánské kuchyně s těmito úžasnými houbovými karbanátky s baby špenátem, které jsou nejen chutné, ale i naprosto zdravé. Tento recept je skvělý pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového nebo hledají alternativu klasických masových jídel. Houbové karbanátky vám poskytnou bohatý zážitek plný chutí a vůní, které provoní vaši kuchyň.
Ingredience:
- 500 g hub (např. žampiony, hřiby atd.)
- 100 g strouhanky (50 g do směsi, 50 g na obalení)
- 4 stroužky česneku
- 2 hrsti baby špenátu
- 2 vejce
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- Sůl a pepř podle chuti
- Bramborová kaše, kyselé okurky a petrželová nať pro podávání
Postup přípravy:
- Cibuli a houby nasekejte nadrobno. Na pánvi s lžící oleje orestujte cibuli a houby do změknutí a odpaření vody.
- Přidejte prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek, baby špenát, mletý pepř a sůl podle chuti. Restujte další 2–3 minuty, pak směs odstavte a nechte krátce vychladnout.
- Přendejte směs do misky, přidejte lahůdkové droždí, 50 g strouhanky a vejce. Dochutíte solí a pepřem a začněte tvarovat karbanátky, které obalíte ve zbývající strouhance.
- Na pánvi s rozpáleným olejem opékáte karbanátky dozlatova.
- Podávejte s bramborovou kaší, okurkami a petrželovou naťí. Výborně chutnají také s čerstvým pečivem a ZERO omáčkami.
Nutriční hodnoty na porci (bez přílohy, celkem 3 porce):https://receptyzdarma.cz/category/vegetarianske/
- Energetická hodnota: 321 kcal
- Bílkoviny: 16 g
- Sacharidy: 36 g
- Tuky: 11 g
- Vláknina: 7 g