Neděle, 8 prosince

Objevte kouzlo vegetariánské kuchyně s těmito úžasnými houbovými karbanátky s baby špenátem, které jsou nejen chutné, ale i naprosto zdravé. Tento recept je skvělý pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového nebo hledají alternativu klasických masových jídel. Houbové karbanátky vám poskytnou bohatý zážitek plný chutí a vůní, které provoní vaši kuchyň.

Ingredience:

  • 500 g hub (např. žampiony, hřiby atd.)
  • 100 g strouhanky (50 g do směsi, 50 g na obalení)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Bramborová kaše, kyselé okurky a petrželová nať pro podávání

Postup přípravy:

  1. Cibuli a houby nasekejte nadrobno. Na pánvi s lžící oleje orestujte cibuli a houby do změknutí a odpaření vody.
  2. Přidejte prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek, baby špenát, mletý pepř a sůl podle chuti. Restujte další 2–3 minuty, pak směs odstavte a nechte krátce vychladnout.
  3. Přendejte směs do misky, přidejte lahůdkové droždí, 50 g strouhanky a vejce. Dochutíte solí a pepřem a začněte tvarovat karbanátky, které obalíte ve zbývající strouhance.
  4. Na pánvi s rozpáleným olejem opékáte karbanátky dozlatova.
  5. Podávejte s bramborovou kaší, okurkami a petrželovou naťí. Výborně chutnají také s čerstvým pečivem a ZERO omáčkami.

Nutriční hodnoty na porci (bez přílohy, celkem 3 porce):https://receptyzdarma.cz/category/vegetarianske/

  • Energetická hodnota: 321 kcal
  • Bílkoviny: 16 g
  • Sacharidy: 36 g
  • Tuky: 11 g
  • Vláknina: 7 g
Share.

Leave A Reply