Pokud hledáte lahodnou a zároveň zdravou variaci na tradiční guláš, tento veganský cizrnový guláš je skvělou volbou. Základem tohoto pokrmu je cizrna doplněná o bohatou porci zeleniny a aromatizovaná směsí koření, která zajišťuje bohatou chuť. Tento recept je ideální pro vegany, milovníky masa, kteří chtějí vyzkoušet něco nového, i pro všechny, kdo se snaží jíst zdravě.
Budete potřebovat:
- 500 ml zeleninového vývaru
- 400 g RTE cizrny
- 200 g brambor
- 100 g mrkve
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 větší rajče
- 1 nakrájená paprika
- 1 lžíce sladké papriky
- ½ lžíce drceného kmínu
- ½ lžíce majoránky
- Špetka soli
- Mletý pepř podle chuti
- Zelená nať na ozdobu (nemusí být)
Postup:
- V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření – mletý pepř, špetku soli, majoránku, kmín a sladkou papriku.
- Do hrnce přidejte očištěné a nakrájené brambory, mrkev, rozkrájené rajče i papriku, zalijte zeleninovým vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- K poloměkké zelenině přidejte cizrnu a pokračujte ve vaření, dokud nejsou brambory měkké.
- Odeberte jednu naběračku uvařené směsi, rozmixujte ji ponorným mixérem a poté tekutou část nalijte zpět do hrnce k zahuštění guláše.
- Hotový guláš podávejte horký a dozdobte zelenou natí.
Tento cizrnový guláš vás zahřeje, zasytí a dodá potřebné nutrienty. Navíc je to skvělý způsob, jak vyzkoušet něco nového a obměnit tradiční recepty