Sobota, 7 září

Pokud hledáte lahodnou a zároveň zdravou variaci na tradiční guláš, tento veganský cizrnový guláš je skvělou volbou. Základem tohoto pokrmu je cizrna doplněná o bohatou porci zeleniny a aromatizovaná směsí koření, která zajišťuje bohatou chuť. Tento recept je ideální pro vegany, milovníky masa, kteří chtějí vyzkoušet něco nového, i pro všechny, kdo se snaží jíst zdravě.

Budete potřebovat:

  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 400 g RTE cizrny
  • 200 g brambor
  • 100 g mrkve
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 větší rajče
  • 1 nakrájená paprika
  • 1 lžíce sladké papriky
  • ½ lžíce drceného kmínu
  • ½ lžíce majoránky
  • Špetka soli
  • Mletý pepř podle chuti
  • Zelená nať na ozdobu (nemusí být)

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření – mletý pepř, špetku soli, majoránku, kmín a sladkou papriku.
  2. Do hrnce přidejte očištěné a nakrájené brambory, mrkev, rozkrájené rajče i papriku, zalijte zeleninovým vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  3. K poloměkké zelenině přidejte cizrnu a pokračujte ve vaření, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Odeberte jednu naběračku uvařené směsi, rozmixujte ji ponorným mixérem a poté tekutou část nalijte zpět do hrnce k zahuštění guláše.
  5. Hotový guláš podávejte horký a dozdobte zelenou natí.

Tento cizrnový guláš vás zahřeje, zasytí a dodá potřebné nutrienty. Navíc je to skvělý způsob, jak vyzkoušet něco nového a obměnit tradiční recepty

Share.

Leave A Reply