Neděle, 8 prosince

Tento veganský čočkový salát s pistáciovou salsou spojuje bohaté bílkoviny čočky s osvěžující a chutnou pistáciovou salsou. Je plný živých barev, výživný a ideální jako hlavní jídlo nebo příloha.

Seznam Ingrediencí:

  • 2 hrnky zelené čočky, uvařené
  • 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
  • 1 hrnek čerstvých petrželových lístků, nasekaných

Ingredience pro Pistáciovou Salsu:

  • 1/2 hrnku pražených pistácií, nasekaných
  • 2 rajčata, nakrájená na malé kousky
  • 1/4 hrnku čerstvé máty, nasekané
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Přesný Postup:

  1. V míse smíchejte uvařené zelené čočky, nakrájené papriky, červenou cibuli a nasekanou petržel.
  2. V samostatné misce připravte pistáciovou salsu. Smíchejte nakrájené pistácie, rajčata, nasekanou mátu, olivový olej a citronovou šťávu. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř.
  3. Přidejte pistáciovou salsu do mísy s čočkovým salátem a opatrně promíchejte.
  4. Podávejte ihned nebo nechte salát odpočinout v lednici, aby se chutě prolily.

Tipy na Servírování: Tento veganský čočkový salát je vynikajícím jídlem pro letní pikniky, grilování nebo jako zdravá a výživná večeře. Můžete ho podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k pečené zelenině.

Share.

Leave A Reply