Čtvrtek, 23 ledna

Představujeme vám lahodný recept na salát s kuřecím masem a majonézovým dresinkem, který je perfektní volbou pro ty, kteří hledají chutný a zároveň zdravý oběd. Tento recept kombinuje měkké kuřecí maso s křupavými brambory a bohatým dresinkem, což vytváří dokonalý mix chutí. Salát je ideální pro ty, kdo si chtějí užít hříšně dobrý oběd plný bílkovin, ale zároveň si chtějí pohlídat linii.

Ingredience:

  • 300 g kuřecích prsou
  • Sůl, pepř podle chuti
  • 600 g brambor
  • 10 g olivového oleje
  • Sladká paprika podle chuti
  • Čerstvá jarní cibulka, petržel na dozdobení
  • Salát na ozdobení
  • 140 g řeckého jogurtu 0 % tuku
  • 80 g light majonézy
  • 10 g medu
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Nasekaná větvička koriandru
  • Špetka soli, pepř podle chuti

Postup Přípravy:

  1. Nejprve připravte dresink smícháním řeckého jogurtu, majonézy, citrónové šťávy, medu, soli a pepře. Přidejte prolisovaný česnek a nasekaný koriandr, promíchejte a dejte odležet do lednice.
  2. Brambory očistěte, nakrájejte a smíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a červenou paprikou. Pečte na plechu v předehřáté troubě asi 25 minut, poté brambory otočte a pečte dalších 15–20 minut.
  3. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Na pánvi orestujte maso dozlatova.
  4. Servírujte brambory s masem a dresinkem, dozdobte čerstvou jarní cibulkou, petrželí a salátem.
Share.

Leave A Reply