Pondělí, 7 října

Přinášíme vám recept na neodolatelný rajčatový salát s grilovaným lilkem a mozzarellou, který je skvělou alternativou k tradičnímu salátu caprese. Toto lehké, barevné a chutné jídlo je ideální jako předkrm, příloha ke grilovanému masu nebo jako osvěžující večeře, která vás zasytí, aniž byste měli pocit těžkosti.

Ingredience

  • Na salát:
    • 1 ks lilku
    • 1/2 lžíce olivového oleje
    • 200 g cherry rajčat
    • 80 g mozzarelly
    • 1 lžíce piniových semínek
    • 1 hrst čerstvé bazalky
  • Na zálivku:
    • 1,5 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 špetka soli
    • 1 špetka mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Příprava lilku:
    • Lilek nakrájejte na půlcentimetrové plátky, z obou stran osolte a nechte 30–45 minut vypotit.
    • Plátky lilku poté opláchněte a vysušte papírovými utěrkami.
    • Gril nebo grilovací pánev vytřete olejem a z obou stran ogrilujte lilek dozlatova.
    • Grilovaný lilek rozložte na dva talíře nebo větší mísu.
  2. Příprava rajčat a mozzarelly:
    • Rajčátka nakrájejte na čtvrtiny a rozprostřete na lilek.
    • Přidejte natrhanou mozzarellu.
  3. Dochucení a zálivka:
    • Piniová semínka nasucho opečte na pánvi a salát jimi posypejte.
    • Přidejte lístky bazalky podle chuti.
    • V misce prošlehejte ingredience na zálivku: extra panenský olivový olej, citronová šťáva, špetku soli a pepře.
    • Salát pokapejte připravenou zálivkou podle potřeby.
Share.

Leave A Reply