Neděle, 8 prosince

Vytvořte si domácí gnocchi z kukuřičné mouky bez vajec, které můžete využít do polévky místo zavářky nebo je podávat jako klasické gnocchi. Jednoduchý recept s příjemným kukuřičným aroma a jemnou texturou.

Seznam Ingrediencí:

  • 1 šálek kukuřičné mouky
  • Horká voda
  • Špetka soli
  • Jizerka bezlepková směs 
  • Bramborový škrob (pro strouhání a lepší zpracovatelnost)

Přesný Postup Přípravy:

  1. Příprava Těsta:
    • Do mísy nasypeme kukuřičnou mouku a postupně přidáváme horkou vodu, mícháme lžící, dokud nevznikne těsto schopné zpracování rukama.
  2. Zpracování Těsta:
    • Jakmile směs trochu vychladne, začneme ji zpracovávat rukama do těsta. Ruce si udržujeme vlhké po celou dobu zpracovávání.
  3. Přidání Soli a Škrobu:
    • Postupně přidáváme sůl a část Jizerské vody a škrob. Těsto by mělo být hutné, držet pohromadě, ale nemělo by se příliš lepit. Případně přidáme více Jizerské nebo škrobu podle potřeby.
  4. Odpočinek Těsta:
    • Vytvoříme z těsta kuličku nebo váleček a necháme asi 30 minut odpočinout v pokojové teplotě.
  5. Tvarování Gnocchi:
    • Přivedeme osolenou vodu k varu. Do misky nalijeme vlažnou vodu. S navlhčenými vidličkami nebo dvěma čajovými lžičkami vytvarujeme gnocchi.
  6. Vaření:
    • Gnocchi vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu.

Doporučení:

  • Místo vidliček můžeme použít dvě čajové lžičky.
  • Gnocchi můžeme konzumovat hned nebo je nechat v lednici do druhého dne pro pevnější texturu.
Share.

Leave A Reply