Neděle, 8 prosince

Tato krémová hrášková polévka spojuje jemnost hrášku s bohatou krémovou konzistencí, vytvářející dokonalou chuťovou harmonii. Krutony pak dodávají polévce skvělou křupavost a zároveň kontrast.

Seznam Ingrediencí:

  • 500 g mražených hrášku
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 brambory (oloupané a nakrájené na kousky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • Čerstvá petržel nebo kopr (nasekané na ozdobu)
  • Krutony na servírování

Přesný Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli, česnek a brambory a restujte, dokud cibule nezezlátne.
  2. Přidejte mražené hrášky a smažte je spolu se zeleninou.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte, dokud brambory nezměknou.
  4. Smaženou směs rozmixujte na hladkou konzistenci pomocí mixéru.
  5. Vraťte mixovanou směs do hrnce, přidejte smetanu na vaření a dobře promíchejte.
  6. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
  7. Podávejte polévku posypanou čerstvou petrželí nebo koprem a s krutony.

Tipy na Servírování: Krémovou hráškovou polévku s krutony podávejte v hlubokých talířích nebo mísách. Pro extra chuťový zážitek můžete přidat na vrchol každé porce čerstvě nastrouhaný tvrdý sýr.

Share.

Leave A Reply