Tato krémová hrášková polévka spojuje jemnost hrášku s bohatou krémovou konzistencí, vytvářející dokonalou chuťovou harmonii. Krutony pak dodávají polévce skvělou křupavost a zároveň kontrast.
Seznam Ingrediencí:
- 500 g mražených hrášku
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 brambory (oloupané a nakrájené na kousky)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- 1/2 šálku smetany na vaření
- Čerstvá petržel nebo kopr (nasekané na ozdobu)
- Krutony na servírování
Přesný Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli, česnek a brambory a restujte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte mražené hrášky a smažte je spolu se zeleninou.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte, dokud brambory nezměknou.
- Smaženou směs rozmixujte na hladkou konzistenci pomocí mixéru.
- Vraťte mixovanou směs do hrnce, přidejte smetanu na vaření a dobře promíchejte.
- Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte polévku posypanou čerstvou petrželí nebo koprem a s krutony.
Tipy na Servírování: Krémovou hráškovou polévku s krutony podávejte v hlubokých talířích nebo mísách. Pro extra chuťový zážitek můžete přidat na vrchol každé porce čerstvě nastrouhaný tvrdý sýr.