Fazolová polévka z červených fazolí je tradiční recept, který vám dodá energii a zahřeje v chladných zimních dnech. Červené fazole jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu, což činí tuto polévku nejen chutnou, ale i výživnou.
Seznam Ingrediencí:
- 2 hrnky červených fazolí (naložených přes noc)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 mrkev (na kostičky)
- 1 brambora (na kostičky)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Koriandr a petržel na ozdobu
- Voda nebo zeleninový vývar
Přesný Postup:
- Červené fazole dobře opláchněte.
- Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidejte rajčatový protlak, kmín, papriku, sůl a pepř. Zamíchejte.
- Přidejte namočené fazole, nakrájenou mrkev a bramboru.
- Zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby vše bylo ponořené.
- Vařte do měkka při středním ohni.
- Podávejte posypané nasekaným koriandrem a petrželí.
Tipy na Servírování: Fazolovou polévku podávejte s kousky čerstvého chleba nebo bagety. Můžete také přidat lžíci kysané smetany nebo nastrouhaného sýra pro extra chuťový zážitek.