Neděle, 8 prosince

Fazolová polévka z červených fazolí je tradiční recept, který vám dodá energii a zahřeje v chladných zimních dnech. Červené fazole jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu, což činí tuto polévku nejen chutnou, ale i výživnou.

Seznam Ingrediencí:

  • 2 hrnky červených fazolí (naložených přes noc)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 mrkev (na kostičky)
  • 1 brambora (na kostičky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Koriandr a petržel na ozdobu
  • Voda nebo zeleninový vývar

Přesný Postup:

  1. Červené fazole dobře opláchněte.
  2. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji.
  3. Přidejte rajčatový protlak, kmín, papriku, sůl a pepř. Zamíchejte.
  4. Přidejte namočené fazole, nakrájenou mrkev a bramboru.
  5. Zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby vše bylo ponořené.
  6. Vařte do měkka při středním ohni.
  7. Podávejte posypané nasekaným koriandrem a petrželí.

Tipy na Servírování: Fazolovou polévku podávejte s kousky čerstvého chleba nebo bagety. Můžete také přidat lžíci kysané smetany nebo nastrouhaného sýra pro extra chuťový zážitek.

Share.

Leave A Reply