Inspirujte se tradičními chutěmi, ale přidejte do nich trochu moderního twistu. Představuji vám kuřecí maso s perličkovým kuskusem, špenátem a smetanovo-hořčičnou omáčkou. Tento recept je dokonalou volbou pro ty, kteří chtějí okusit něco nového a přesto se držet osvědčených surovin.
Ingredience:
- 450 g kuřecích prsou, nakrájených na proužky
- 350 g perličkového kuskusu
- 150 g čerstvého baby špenátu
- 300 ml smetany na vaření (12%)
- 70 g strouhaného parmezánu
- 2 ČL dijonské hořčice
- 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
- 2 PL olivového oleje
- Sůl a mletý pepř podle chuti
- Čerstvá petržel nebo bazalka pro ozdobu
Postup:
- Příprava kuskusu: Uvařte perličkový kuskus podle návodu na obalu. Po uvaření nechte odpočinout s trochou olivového oleje.
- Příprava kuřecího masa: Kuřecí prsa nakrájejte na proužky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa opečte dozlatova. Pak je odložte na teplé místo.
- Příprava špenátové smetanové omáčky: Na stejné pánvi, kde se peklo kuřecí maso, přidejte česnek a chvíli ho restujte. Přidejte smetanu, dijonskou hořčici a špenát. Vařte, dokud špenát nezměkne a omáčka se nezahustí. Nakonec vmíchejte parmezán a dochuťte solí a pepřem.
- Servírování: Kuskus rozložte na talíře, na něj naskládejte opečené kuřecí proužky a přelijte špenátovou smetanovou omáčkou. Ozdobte čerstvými bylinkami.