Neděle, 8 prosince

Inspirujte se tradičními chutěmi, ale přidejte do nich trochu moderního twistu. Představuji vám kuřecí maso s perličkovým kuskusem, špenátem a smetanovo-hořčičnou omáčkou. Tento recept je dokonalou volbou pro ty, kteří chtějí okusit něco nového a přesto se držet osvědčených surovin.

Ingredience:

  • 450 g kuřecích prsou, nakrájených na proužky
  • 350 g perličkového kuskusu
  • 150 g čerstvého baby špenátu
  • 300 ml smetany na vaření (12%)
  • 70 g strouhaného parmezánu
  • 2 ČL dijonské hořčice
  • 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
  • 2 PL olivového oleje
  • Sůl a mletý pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel nebo bazalka pro ozdobu

Postup:

  1. Příprava kuskusu: Uvařte perličkový kuskus podle návodu na obalu. Po uvaření nechte odpočinout s trochou olivového oleje.
  2. Příprava kuřecího masa: Kuřecí prsa nakrájejte na proužky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa opečte dozlatova. Pak je odložte na teplé místo.
  3. Příprava špenátové smetanové omáčky: Na stejné pánvi, kde se peklo kuřecí maso, přidejte česnek a chvíli ho restujte. Přidejte smetanu, dijonskou hořčici a špenát. Vařte, dokud špenát nezměkne a omáčka se nezahustí. Nakonec vmíchejte parmezán a dochuťte solí a pepřem.
  4. Servírování: Kuskus rozložte na talíře, na něj naskládejte opečené kuřecí proužky a přelijte špenátovou smetanovou omáčkou. Ozdobte čerstvými bylinkami.
Share.

Leave A Reply