Sobota, 7 září

Představte si vůni čerstvě upečeného chleba naplněného domovem. S naším receptem na základní kynuté bezlepkové těsto si tuto chuť můžete užít bez obav z lepku. Není nic lepšího než si vykouzlit vlastní chléb, a to ještě bezlepkový!

Seznam Ingrediencí:

  • 500 g bezlepkové mouky
  • 1 čajová lžička guarové gumy
  • 300 ml mléka (alternativně bezlepkového)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 sáček suchých kvasnic
  • 1 vejce
  • Kukuřičný škrob (pro povrchovou úpravu)

Postup Přípravy:

  1. Smíchání Ingrediencí:
    • V misce smícháme bezlepkovou mouku, guarovou gumu, mléko, sůl, cukr, suché kvasnice a vejce. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto.
  2. Příprava Povrchu:
    • Na vál nebo podložku nasypeme kukuřičný škrob, kterým poprášíme těsto. Ihned přistoupíme k tvarování nebo válení.
  3. Tvarování a Kynutí:
    • Těsto přeneseme na plech, necháme kynout přibližně 15 minut.
  4. Pečení:
    • Pečeme v předehřáté troubě (ideálně na horkovzduchu) na 180 stupňů. Délka pečení závisí na druhu pečiva.

Doporučení:

  • Délku pečení přizpůsobte podle konkrétního receptu nebo druhu pečiva.
  • Můžete v troubě umístit hrnek vody pro udržení vlhkosti těsta.
Share.

Leave A Reply