Sobota, 7 září

Užijte si sladký zážitek s našimi bez laktózovými borůvkovými mini cheesecakes. Tyto malé, lahodné dortíčky jsou plné krémové chuti s osvěžujícím nádechem borůvek, a co je nejlepší, jsou bez laktózy!

Seznam Ingrediencí: Pro Korpusy:

  • 1 1/2 šálky bezlepkových sušenek (rozemletých)
  • 1/3 šálku rostlinného másla (rozpuštěného)

Pro Náplň:

  • 2 šálky bezlaktózového krémového sýra
  • 1/2 šálku bezlaktózového jogurtu
  • 1/2 šálku bezlaktózového mléka
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce
  • 1 šálka čerstvých borůvek

Přesný Postup Přípravy:

  1. Příprava Korpusů:
    • Rozmělněné sušenky smícháme s rozpuštěným rostlinným máslem. Tuto směs pevně stlačíme na dno formiček na mini cheesecakes.
  2. Příprava Náplně:
    • V míse smícháme bezlaktózový krémový sýr, bezlaktózový jogurt, bezlaktózové mléko, cukr, bezlaktózovou mouku a vanilkový extrakt. Přidáme vejce a mixujeme dohladka.
  3. Přidání Borůvek:
    • Do těsta přidáme čerstvé borůvky a opatrně je vmícháme.
  4. Naplnění Formiček:
    • Náplň nalejeme do formiček na korpusy.
  5. Pečení:
    • Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut nebo do doby, než středy cheesecakes již nejsou tekuté.
  6. Chladnutí:
    • Necháme cheesecakes vychladnout na pokojovou teplotu a poté je přesuneme do lednice na minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  7. Podávání:
    • Hotové borůvkové mini cheesecakes můžeme ozdobit dalšími borůvkami nebo nastrouhanou kůrou z citrónu.

Tipy na Servírování:

  • Podávejte s bezlaktózovou šlehačkou nebo ovocným sirupem.
  • Doporučujeme servírovat v malých jednorázových formičkách pro jednoduché podávání.
Share.

Leave A Reply