Užijte si sladký zážitek s našimi bez laktózovými borůvkovými mini cheesecakes. Tyto malé, lahodné dortíčky jsou plné krémové chuti s osvěžujícím nádechem borůvek, a co je nejlepší, jsou bez laktózy!
Seznam Ingrediencí: Pro Korpusy:
- 1 1/2 šálky bezlepkových sušenek (rozemletých)
- 1/3 šálku rostlinného másla (rozpuštěného)
Pro Náplň:
- 2 šálky bezlaktózového krémového sýra
- 1/2 šálku bezlaktózového jogurtu
- 1/2 šálku bezlaktózového mléka
- 3/4 šálku cukru
- 2 lžíce mouky
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 velká vejce
- 1 šálka čerstvých borůvek
Přesný Postup Přípravy:
- Příprava Korpusů:
- Rozmělněné sušenky smícháme s rozpuštěným rostlinným máslem. Tuto směs pevně stlačíme na dno formiček na mini cheesecakes.
- Příprava Náplně:
- V míse smícháme bezlaktózový krémový sýr, bezlaktózový jogurt, bezlaktózové mléko, cukr, bezlaktózovou mouku a vanilkový extrakt. Přidáme vejce a mixujeme dohladka.
- Přidání Borůvek:
- Do těsta přidáme čerstvé borůvky a opatrně je vmícháme.
- Naplnění Formiček:
- Náplň nalejeme do formiček na korpusy.
- Pečení:
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut nebo do doby, než středy cheesecakes již nejsou tekuté.
- Chladnutí:
- Necháme cheesecakes vychladnout na pokojovou teplotu a poté je přesuneme do lednice na minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Podávání:
- Hotové borůvkové mini cheesecakes můžeme ozdobit dalšími borůvkami nebo nastrouhanou kůrou z citrónu.
Tipy na Servírování:
- Podávejte s bezlaktózovou šlehačkou nebo ovocným sirupem.
- Doporučujeme servírovat v malých jednorázových formičkách pro jednoduché podávání.